jueves, 3 de abril de 2008

Concurso de ideas Polideportivo en Cabrera de Mar. (Barcelona)

Colaborador: Pablo Ramos Dotor. Arquitecto técnico.

Participamos en el concurso de ideas para un polideportivo, este se entregaba en catalán, por lo que publicamos el resumen de su memoria tal como lo entregamos.

CONCURS D’IDEES PER A LA REDACCIÓ DE L’AVANTPROJECTE DEL PAVELLÓ POLIESPORTIU DE CABRERA DE MAR.

Es proposa una pista poliesportiva tancada, coberta i climatitzada, i vàries pistes a l’exterior. La pista poliesportiva, tipus PAV-3, està protegida per una coberta gruixuda que es va corbant i es converteix en façana formant un túnel, la forma i alçada del túnel varia segons la utilització que acull cada tram i les seves necessitats. La coberta es transforma en façana i es recolza al terra. Aquesta coberta-façana està formada per dues capes amb un espai interior. La coberta-façana és un element bioclimàtic que es protegeix del sol o se n’aprofita a fi de reduir la climatització artificial.

A l’exterior, uns lleugers turons verds abracen la peça-túnel, ancorant-la al terreny i determinant uns espais, de caire més públic o més privat, que s’utilitzaran per a pràctiques esportives exteriors. Es tracta del que anomenem abraçades verdes perla seva forma i la seva funció. Envolten i donen als espais exteriors una certa intimitat, frenen l’aire fred a l’hivern, refresquen a l’estiu i aïllen les pistes esportives del trànsit i el soroll exterior.

Gracias, Chuchi y Esther por la ayuda con la memoria y el catalán.

No hay comentarios: